Choose another country or region to see content specific to your location.

Фирмени новини

Фирмени новини

AF International публикува резултатите от проучването - Ползване на iPhone

Публикувано на 27/06/13

Експертите в почистването на компютърна и офис техника, AF International, наскоро анкетираха 2000 потребители на iPhone във Великобритания. Анкетираните са били 51% жени и 49% мъже с демография на потребителите на възраст от 18 до над 55 години в цяла Великобритания. Резултатите показват интересно поведение при ползването на iPhone сред обществеността. Проучването бе изготвено специално за подпомагане на развойно-изследователската дейност на AF и обхвана ключови въпроси, свързани с почистване, но неочаквано се появиха и други интересни резултати.

Един от зададените въпроси бе какво представлява грубо поведение при използването на iPhone. 40,3% отговориха че най-грубо е да използвате вашия iPhone, когато някой говори с вас лице в лице, следва разговор по време на роматична среща (17%). Потребители на възраст 18-24 години са най-склонни да използват технологиите, за да скъсат с гаджето си или то да скъса с тях, с 29,8% чрез SMS, 19,3% чрез разговор по телефона и 8,6% през социалните медии. Тази група е и най-активна в ползването на социални мрежи през своя iPhone. Най-популярните социални мрежи, ползвани през iPhone са Facebook (82,4%), YouTube (59,2%) и Twitter (52.5%). Мъжете са по-склонни да "туитват" по време на спортни програми (15%) и документални филми (6.3%), докато жените са най-склонни да "туитват" по време на телевизионно риалити шоу (16%) и сапунен сериал (6.4%).

Ако анкетираните в проучването са загубили своя iPhone или той е бил откраднат, на 36% биха им липсвали най-много техните съхранени снимки, следвано от контактите (22.4% ) и способността да комуникират (12.7%). На хората от групата 55+ ще им липсват най-много контактите, на 45-54 годишните - някои специфични приложения, на 35-44 годишните - интернет и клипчета, на 25-34 годишните - съхранените снимки, а 18-24 годишните ще страдат за загубата на своите SMS съобщения. При въпрос какво ще пострада най-много, ако потребителят няма достъп до своя iPhone за една седмица, почти 25% вярват, че ще пострада социалния им живот, следвани от 12.8% загрижени за умственото си благосъстояние, а за 12,3% връзката с партньора им ще бъде изложена на опасност.

Повече от 40 години AF International разработва решения за почистване за специфични случаи в техническите средства и офис-оборудването. На нашата Facebook страница и на Twitter @AFInternational можете да намерите последни новини, състезания и награди.